Kape Çastin

L800.00

Kjo është një ndër veprat më të mirënjohura të Bellow-s, e cila ka kontribuar mjaft në famën e tij.
… “Vallë mos ishin të gjithë të çmendur këtu? Çfarë njerëzish shikoje rrotull? Të gjithë flisnin me gjuhën e tyre, që e kishin shpikur nga mendimet sekrete; të gjithë kishin idetë dhe mënyrat e tyre të veçanta. Nëse doje të flisje për një gotë ujë, duhet t’ia filloje nga Zoti që krijoi qiejt dhe tokën; molla, Abrahami, Moisiu dhe Jezusi; Roma; Mesjeta; baruti, Revolucioni; tek Njutoni, e deri tek Ajnshtajni; mandej lufta dhe Lenini, Hitleri. Pasi kishte mbaruar me këto dhe t’i kishe sqaruar, atëherë mund të flisje për gotën e ujit. “M’u tha gryka, të lutem, jepmë pak ujë.” Dhe ishe me fat nëse të kuptonin…”

SKU: 400 Categories: , , Tags: ,

Kjo është një ndër veprat më të mirënjohura të Bellow-s, e cila ka kontribuar mjaft në famën e tij.

Michael Lord - New York Times

Joanne Smith - Huffington Post

Minnie Loyd - The Guardian

Description

I gërshetuar me humor dhe patos, edhe në këtë vepër Nobelisti Saul Bellow sjell ngjarjet kulminante të një dite, në dramën e një personazhi i cili kërkon të gjejë vlerat e tij njerëzore. Heroi i veprës, një burrë në mesomoshë është në kërkim të identitetit dhe përpiqet të kuptojë botën përreth në një qytet ku, mes banesave të kalbura, hoteleve që dikur ishin madhështorë, metrove të mykura, rrugëve të ngjeshura me njerëz, njeriu sakrifikohet ndaj kultit të parasë dhe e lejon paranë të jetë qendra e tij.

Additional information

Weight 0.5 kg
Dimensions 56 × 23 × 27 cm
Size

10, 9, 9.5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kape Çastin”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

f
Tirane, 1001 Albania +355 6---- info@botimetpamfleti.net

    Transporti Falas
    per porosi mbi 2 libra